top of page

TOP 10 cele mai importante lucruri de care ai nevoie pentru o nuntă perfectă


Top 10 cele mai importante lucruri de care ai nevoie pentru o nunta perfecta

Fiecare femeie își dorește o nuntă reușită, la care invitații să se simtă foarte bine, iar surprizele neplăcute să o ocolească.

La o simplă căutare pe internet descoperi că lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a avea o nuntă ca în povești sunt nenumărate. Majoritatea experților se întrec în a-ți oferi zeci de sfaturi utile care fie te demoralizează prin numărul lor, fie sunt foarte greu de pus în practică, iar de unele dintre ele uiți cu ușurință.

Dacă vrei sa eviți haosul organizării nunții tale, trebuie să știi câteva lucruri simple. Iată care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont înainte de marele eveniment:


1 Stabilește bugetul de nuntă

Bugetul de nuntă este primul și cel mai semnificativ aspect legat de organizarea celei mai importante zile din viața ta. Bugetul depinde de numărul de invitați, de restaurantul pe care îl alegi, de oferta pe care organizatorii o pun la dispoziția clienților și de alte câteva chestiuni indispensabile: muzica, fotograful și cameramanul, prețul costumului de mire și al rochiei de mireasă, locul unde se va desfășura și dărnicia cu care te raportezi la detalii. Scrie totul pe hârtie și nu lăsa nimic la voia întâmplării, însă nu uita să aloci încă 10% din bani pentru cheltuieli neprevăzute.


2 Întocmește lista invitaților

Lista invitaților se află în strânsă legătură cu bugetul pe care îl ai la dispoziție. Dacă acesta este generos, poți chema la nuntă și rudele mai îndepărtate sau prietenii cu care vorbești doar de două ori pe an. Dacă bugetul este restrâns, scurtează lista invitaților și nu uita să ții cont de prețul meniului la restaurantul unde vei organiza petrecerea. Și, cum toate aspectele legate de organizarea nunții merg mână în mână, nu uita că de numărul invitaților va depinde și locația petrecerii. Multe restaurante nu închiriază sala de petrecere dacă nu ai cel puțin 80 sau 100 de invitați, iar numărul acestora îți va afecta în mod direct bugetul. În plus, ține cont de faptul că un sfert dintre persoanele pe care le inviți la nuntă vor lipsi, cu siguranță.


3 Alege un restaurant pentru petrecerea de nuntă

Știi, cu aproximație, care este bugetul tău și ai idee cam câți invitați vei avea. Este timpul să alegi restaurantul unde îți dorești ca voi doi și oaspeții voștri să se simtă ca în povești. Dacă vrei o nuntă în aer liber, verifică istoricul meteo al zonei pentru ziua respectivă. În plus, fii foarte atentă la modul în care negociezi contractul. Multe restaurante au costuri ascunse, cum ar fi bacșișul chelnerilor, care poate fi de 10-15% din valoarea meniului și nu este inclus în oferta principală de nuntă. Unele restaurante au astfel de cheltuieli în ofertă și pun la dispoziția mirilor și decorațiuni, huse pentru scaune, fețe de masă și tortul miresei.


4 Alege verighetele cu atenție

Verighetele sunt unicele bijuterii care vă vor însoți în fiecare clipă, de-a lungul întregii vieți, și nimic nu este mai neplăcut ca atunci când observi, peste câteva luni sau peste câțiva ani, că s-au deteriorat și au devenit aproape de nepurtat. Alege verighete de calitate, lucrate cu mare finețe, din aur alb, galben, roz sau din alte combinații și poți fi sigură că vor fi cele mai loiale bijuterii din viața ta.


5 Rezervă fotograful și cameramanul

Este bine să rezervi fotograful și cameramanul cu cel puțin șase luni înainte de eveniment. Cu cât rezolvi mai repede această „misiune”, cu atât scade riscul să gasești persoane care sunt libere în data nunții voastre doar pentru că nu au mai fost ofertate de către nimeni. Fii, însă, foarte atentă la site-urile de prezentare ale fotografilor, deoarece ele îți dezvăluie doar cele mai reușite imagini și ascund fotografiile mai puțin bune. Dacă un prieten în care ai încredere îți recomandă un fotograf foarte bun înseamnă că are motive să facă asta, iar tu nu ar mai trebui să stai pe gânduri.


6 Rezervă DJ-ul și/sau trupa muzicală

Gândește-te la invitații tăi: care este media lor de vârstă și ce muzică le place să asculte? Un DJ bun ar putea fi cea mai potrivită soluție, iar un DJ care poate fi și solist timp de o oră sau două este ideal, mai ales dacă nu vrei să cheltuiești câteva mii de euro pentru a-ți încânta invitații cu o formație renumită.


7 Cumpară rochia de mireasă

Acum este timpul ca mirele sa-și cumpere costumul, iar tu rochia de mireasă. Poți să faci asta cu două luni înainte de marele eveniment, pentru a nu avea surprize legate de siluetă sau de eventualitatea în care ramâi însarcinată. Dacă ești, însă, sigură pe silueta ta, iar greutatea ta este constantă, poți cumpăra oricând rochia de mireasă. După ce ai ales-o împreună cu cele mai bune prietene ale tale, ocupă-te și de celelalte accesorii foarte importante, precum bijuteriile și pantofii.


8 Rezervă ziua pentru cununia religioasă

Cu cât rezervi mai repede ziua pentru cununia religioasă, cu atât mai bine. Îți recomandăm să alegi o biserică aflată cât mai aproape de restaurant și să planifici slujba religioasă cât mai aproape de momentul începerii petrecerii, fără să omiți, însă, timpul necesar pentru sesiunea foto de după slujbă. Gândește-te la invitații tăi care nu sunt din orașul unde nunta va avea loc și pentru care este mult mai simplu să vă însoțească la biserică și să meargă apoi direct la restaurantul care se află în apropiere.


9 Alege invitațiile

Invitațiile sunt ca o carte de vizită pentru nunta prin care tu și partenerul tău vă veți uni destinele. Alege un model modern, jucăuș și evită invitațiile clasice și plictisitoare. Expediază-le cu două luni înainte de eveniment. Dacă le vei trimite mult prea devreme, riști ca unii dintre invitați, mai ales cei care vă sunt rude îndepărtate și cu care nu ați ținut constant legătura, să uite de nunta voastră și sa-și facă alte planuri de concediu. Nu trimite, însă, invitațiile cu mai puțin de șase săptămâni înainte de eveniment. Pentru fiecare oaspete nunta înseamnă, totuși, o cheltuială, iar ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca aceasta să fie una neprevăzută.


10 Pune la punct și celelalte detalii

Cu cât te apropii mai mult de ziua nunții, cu atât se înmulțesc detaliile de care trebuie sa ții cont. Nu uita de cununia civilă, de coafeza care îți va aranja părul, de persoana care te va machia, dar și de camerele rezervate la hotel pentru invitații care vin din alte orașe pentru a vă fi alături în ziua nunții. Dincolo de aceste aspecte, evită planificarea excesivă, care vă răpi din farmecul nunții și care va genera frustrare atunci când un mic detaliu va fi altfel decât ți-ai fi dorit. Totodată, ar fi bine să delegi anumite responsabilități unor membri ai familiei sau unor prieteni în care ai încredere. În fond, nunta nu trebuie să fie o corvoadă, ci cel mai fericit moment din viața ta.

Featured Posts

Recent Posts

Archive

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page