top of page

Sfaturi pentru un dans reușit al mirilor


Sfaturi pentru un dans reusit al mirilor

Pregătirile de nuntă sunt obositoare, însă unele dintre acestea sunt cu adevărat stresante, cum ar fi: dansul mirilor. Dacă negocierea și contractele cu restaurantele se finalizează până la urmă, dansul mirilor cere însă abilități în plus pe care mirii trebuie să le îndeplinească.

Teama de a nu se călca pe picoare, de a nu se împiedica, de a nu uita pașii sau de a nu ieși ceva mai rău decât își doresc ei se acutizează cu cât ziua nunții se apropie mai tare. Vă propunem câteva trucuri pe care le puteți alege dacă vi se potrivesc pentru a avea un dans al mirilor de excepție.


Melodia potrivită

Majoritatea mirilor aleg valsul mirilor, însă acest dans se caracterizează în special prin pașii mari și rapizi. Astfel mirii trebuie îndrumați cu privire la tipul de dans care li se potrivește. Spre exemplu valsul mirilor va fi aproape imposibil de dansat dacă mireasa prezintă o rochie îngustă de mireasă sau stil sirenă, mai exact acea croială care nu îi dă voie să facă pași mari. Dacă alegeți să faceți câteva cursuri de dans în particular cu un profesionist, acesta vă poate sugera cele mai bune mișcări potrivite cuplului, astfel încât nu doar vestimentația să fie adecvată, ci să le puteți face și voi, căci oricât de simplu pare văzut la alții, totuși dansul este o grea comunicare în doi. Odată ce veți depăși teama de a lua lecții de dans, veți descoperi că vă puteți distra grozav dansând împreună!


Cum să nu vă împiedicați

Sfaturi pentru mireasă

-În primul rând, relaxează-te și lasă-l pe el să conducă. Probabil că l-ai forțat puțin să ia lecții de dans, așa că acum încurajează-l spunându-i cât de bucuroasă ești că face asta pentru tine și cât de bine se descurcă.

-Nu te sprijini prea tare pe umărul și de brațele lui în timp ce dansați.

-Verifică lungimea rochiei de mireasă, astfel încât să fii sigură că poți dansa în mod comfortabil cu ea. Trebuie să fii sigură că rochia nu este prea lungă și că partenerul nu va calca pe ea.

-Dacă ați stabilit o coregrafie, nu te bloca mental la ea. Cel mai important e să te relaxezi și să urmezi pașii pe care îi cere partenerul. Ca și în viață, important este să înveți să cooperezi, să fii flexibilă. Acum sunteți o echipă!

-Repetă o dată sau de două ori pe săptămână cu pantofii pe care îi vei purta la nuntă.

-În timp ce dansezi, privește întotdeauna diagonal peste umărul drept al partenerului. Astfel el poate vedea încotro se îndreaptă, iar chipul tău va apărea în fotografii.

-Nu privi niciodată în jos în timp ce dansezi. Indiferent ce se întamplă, relaxează-te și continuă să dansezi, urmează-ți partenerul.

Sfaturi pentru mire

-Partea cea mai interesantă este că vei învăța să conduci, să deții controlul, iar partenerei tale nu numai că îi va face plăcere, dar te va și îndemna să o faci!

-Ține minte, dacă tu nu conduci, o va face ea! Dacă tu nu conduci, ea nu te poate urma! Condu-o în mod ferm, dar delicat.

-Privește drept înainte (nu la picioare) în timp ce dansezi. Chiar dacă nu îți vine să crezi, picioarele tale vor funcționa fără să te uiți la ele.

-Ascultă muzica și ține ritmul. Alege o melodie care are un ritm ușor de ascultat. Ascultă-l și încearcă să vizualizezi pașii pe care îi ai de făcut în fiecare moment al melodiei.

-Dacă nu reușești să reperezi ritmul, cere ajutorul instructorului sau partenerei.

-Încearcă să repeți măcar de două ori pe săptămână cu partenera. Cu cât repetați mai mult, cu atât mai relaxați vă veți simți și veți arăta în seara nunții.

-Nu dansa pe vârfuri. Fiecare pas în față trebuie făcut ca la mers, cu călcâiul atingând primul podeaua.

Featured Posts

Recent Posts